Blog vaderdag

Blog vaderdag

Zondag 21 juni is het vaderdag! Wat geef jij jouw vader cadeau? Maar liefst 69% van de mannen vindt zijn uiterlijk belangrijk en de helft daarvan wil het liefst een egale, mooie huid. Daar kunnen wij jou mee helpen!

Wat is het verschil tussen een mannenhuid en dat van een vrouw?
Dat mannen en vrouwen verschillen weet iedereen. Maar wist je dat de huid van een man ook anders is dan die van een vrouw? Dit heeft vooral te maken met het mannelijk hormoon testosteron. Deze zorgt ervoor dat de mannenhuid gemiddeld 20% dikker is dan de vrouwenhuid. Ook zorgt dit hormoon ervoor dat de talgklieren meer talg produceren wat resulteert in dat de huid van een man vaak vetter is. Dit zorgt dan voor een onzuivere huid met meer mee-eters en een grovere poriestructuur. Een ander verschil is dat mannen meer collageen en elastine hebben. Dit maakt de huid steviger en dikker! Wel is een mannenhuid vaak gevoeliger dan dat van een vrouw. De onderhuidse vetlaag is minder dik waardoor er sneller gereageerd wordt op prikkels.

Moet een man andere producten gebruiken dan een vrouw?
Mannen hoeven geen andere producten te gebruiken dan vrouwen. Wel is het belangrijk dat zij producten gebruiken wat past bij hun huid. Ook hebben de meeste mannen een baardgroei. Dus een reiniger die past bij een onzuivere huid en die makkelijk te gebruiken is met een baard is natuurlijk het beste.

Geef jij jouw vader liever een behandeling cadeau? Wij behandelen ook mannen! Behandelingen waaraan je kunt denken zijn peelings, microneedling en/of laserbehandelingen.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Open chat
Vragen?