Camouflagetherapie

Soms kan het prettig zijn om bepaalde huidklachten, kleurverschillen en littekens in het gezicht of op het lichaam te camoufleren. Ook bij een onrustige huid met rode bultjes, pigmentvlekjes of couperose kunt u camouflage toepassen. De camouflageproducten van SKINCOSMEDIQ zijn eenvoudig aan te brengen en geschikt voor alle huidtypes.

 

Camouflagetherapie is niet gericht om uw huidklacht te verminderen, maar om het tijdelijk minder opvallend te maken. Bij camouflagetherapie zoekt de huidtherapeut samen met u een camouflagekleur uit die precies met uw huid overeenkomt. Het doel van camouflagetherapie is dat u uiteindelijk thuis precies weet hoe u de camouflagecrème aanbrengt.

Voorafgaand aan de eerste behandeling bespreekt u tijdens een intakegesprek uw vragen, wensen en verwachtingen met één van onze huidtherapeuten. Na zorgvuldige screening en beoordeling van uw huid, kijkt zij of er eventueel nog een andere behandelmethode voor u geschikt is. Indien u in aanmerking komt voor camouflagetherapie, kan daarna meestal direct behandeld worden.

De huidtherapeut heeft een palet met verschillende kleuren tot haar beschikking, waarmee zij uw huidkleur bepaalt. Meestal moeten daarvoor twee kleuren gemengd worden. Nadat u tevreden bent met het resultaat, zal zij de benodigde camouflagecrèmes en bijhorende producten voor u bestellen.

Bij de tweede afspraak leert u de techniek van het aanbrengen en fixeren van de camouflagecrème aan, zodat u er thuis mee aan de slag kunt. Indien u er behoefte aan heeft, kunnen we nog vervolgafspraken maken om te oefenen met het aanbrengen.

Door de grote verscheidenheid aan camouflagecrèmes in natuurlijke huidkleuren is het mogelijk een onopvallende camouflage aan te brengen. Wanneer u de camouflagecrème op een vakkundige manier aanbrengt, is het mogelijk oneffenheden en huidaandoeningen met een kleurafwijking betrouwbaar en waterproof te corrigeren.

Dermacolor adviseren wij bij huidkleurverschillen die een sterker contrast hebben met de oorspronkelijke huidkleur zoals vitiligo, pigmentvlekken, wijnvlekken en tatoeages of het camoufleren van grote gebieden op het lichaam. Deze camouflagecrème beschermt de huid tegen schadelijke UV-straling en is na het gebruik van fixeerpoeder hittebestendig en bestand tegen water en transpiratie. Door de Dermacolor Camouflage-producten op de juiste manier aan te brengen, blijft de camouflage de hele dag goed zitten.

Open chat
Vragen?