Laserontharen
Laserontharing is een effectieve behandeling voor ongewenste haargroei. Laserontharing is geschikt voor lichte én donkere huiden. Gepigmenteerde haren kunnen permanent verwijderd worden met laserontharing. Witte, grijze en rossige haren verwijderen we met elektrische epilatie.
De ontharingslaser, de FormaTK Spark Pro produceert een zeer hoog geconcentreerde zuivere lichtbundel van een golflengte 810 nanometer. Deze lichtbundel wordt maar een fractie van een seconde op de huid uitgezonden. Het pigment van de haren absorbeert het laserlicht en zet het licht om in warmte. De warmte zorgt voor vernietiging van de voedingsbodem in het haarzakje, zodat deze niet meer in staat is om een nieuwe haar te ontwikkelen.
Voorafgaand aan de laserbehandeling is het belangrijk dat u ruim zes weken van tevoren zelf niet meer epileert, harst of de touwtjesmethode gebruikt. Een ‘leeg’ haarzakje kan namelijk geen licht absorberen en dus niet effectief behandeld worden.
De laserbehandeling is het meest effectief en veilig op een lichte huid. Daarom adviseren wij nadrukkelijk het te behandelen gebied minimaal zes weken voor de behandeling niet bloot te stellen aan de zon of zonnebank.
Tijdens uw eerste bezoek aan SKINCOSMEDIQ is het van belang dat de haartjes goed zichtbaar zijn. De huidtherapeut kan dan het haartype, de precieze diepte en lokalisatie van de haarfollikel bepalen. Dit is nodig om de laserapparatuur tijdens de behandeling goed in te kunnen stellen.
Na iedere behandeling komen er minder haren terug en zullen de haren dunner en minder stug zijn. Op eventuele lichte haren en kleine donshaartjes na, zullen uiteindelijk de donkere haren verdwijnen. Ook zal de huid egaler zijn en minder ingegroeide haren, ontstekingen en irritatie door scheren zichtbaar zijn.
Het is mogelijk dat er in de toekomst nieuwe haarzakjes geactiveerd worden of donshaartjes overgaan tot dikkere haren. Dit proces kan onafhankelijk van de laserbehandeling optreden, bijvoorbeeld door hormonale invloeden, erfelijke aanleg of medicijngebruik.
Gemiddeld zijn er zes tot acht behandelingen nodig. Dit heeft te maken met de verschillende groeifasen waarin de haren zich bevinden. Bij donkere haren en een licht huidtype (veel contrast) kunnen minder behandelingen het gewenste resultaat geven. Bij lichte haren en een getinte huid (weinig contrast) zijn er soms meer behandelingen nodig.
Het exacte aantal behandelingen is per persoon verschillend en kan niet altijd op voorhand door de huidtherapeut voorspeld worden. Tijdens de behandelperiode wordt de voortgang regelmatig met u geëvalueerd.
Ongewenste haargroei in het gezicht kan het beste iedere zes weken behandeld worden. Voor lichaamsbeharing geldt acht weken. Aan het einde van behandelperiode komen resterende haren langzaam door, waardoor het interval kan verschuiven naar elke negen tot twaalf weken.
Als u aanvullend verzekerd bent wordt laserontharing in het gezicht voor vrouwen in de meeste gevallen en afhankelijk van uw verzekeringspakket geheel of gedeeltelijk vergoed. Vraag uw zorgverzekeraar naar de polisvoorwaarden.