Elektrische epilatie

Elektrisch epilatie is een van de mogelijkheden om te ontharen. Tegenwoordig wordt deze techniek met name ingezet bij pigmentloze haren. Dit zijn veelal grijze, blonde en rode haren. De haren die pigment bevatten en dus zwart of bruin zijn worden bij voorkeur verwijderd middels laserontharing. Waarom ?

Bij elektrisch epilatie wordt er een naald in het haarzakje gestoken. Dit geeft vervolgens een elektrische stroompulse van enkele seconde. Het haarzakje wordt door de stroom vernietigd waardoor er geen haar meer uit kan groeien. Tijdens het intake consult bepaalt de huidtherapeut welke methode voor u geschikt is. Laserontharen is een snellere en het meest effectief bij ontharen.

 

Wat voelt u bij elektrisch epilatie?

Doordat er hitte wordt ontwikkeld in het haarzakje is de behandeling niet geheel pijnloos. De stroomsterkte wordt aangepast aan het haarzakje en de pijnsensatie die u op dat moment voelt daarom is de behandeling zeer dragelijk.

 

Hoelang duurt de behandeling?

De duur van de behandeling is afhankelijk van de grootte van het gebied en de tijd die voor u wordt gereserveerd. U bepaalt de tijd per behandeling.

 

Elektrisch epilatie is een langdurig maar zeker niet minder effectief traject.

De behandelingen vinden eens per vier weken plaats. Dit heeft te maken met de groeifase van de haren. Haren groeien in drie fases. De actieve groeifase, de overgangsfase en de rustfase. De behandeling is het meest effectief wanneer de haren zich in de groeifase zitten. Helaas groeien niet alle haren tegelijk, waardoor er meerdere behandelingen nodig zijn om alle haren aan te pakken. Tip! Wordt u in alle jaargetijden behandeld? Dan adviseren wij u om de behandelde gebied dagelijks in te smeren met SPF 30 of 50

 

Heeft u naar aanleiding van deze informatie vragen? Dan nodigen wij u graag uit voor een vrijblijvend intake consult

Open chat
Vragen?